Moja studentska organizacija make up-a

Život u domu, a pogotovo mome, donosi potrebu za prilagodbom na manji i ne toliko privatan prostor. Budući da sam, kao šminkerica, doteglila puno previše odjeće i kozmetike, trebalo je voditi i računa o pohrani i korištenju dotičnog. Odjeću zanemarite, danas vam pokazujem svoj skromni student stash kozmetike, odnosno dio kojeg sam ponijela sa sobom u velegrad.

Dosad sam kozmetiku držala u raznoraznim kutijama i posudama po više polica, no ovo ljeto me počela držati fama da sav make up držim u jednoj jedinoj ladici, što sam na kraju i uspjela. Cilj ovog članka nije da se “hvalim koliko kozmetike imam” i slične stvari koje jednom umu mogu pasti na pamet, već znam da je to uvijek interesantna tema jer se svi mi poskrivećki osjećamo kao voajeri :), a i mogla bih inspirirati nekoga da napravi reda među svojom kozmetikom. I da, unaprijed se ispričavam zbog sirotinjskih fotografija s mog jadnog fotića.

Moj bi vam glavni savjet bio da radite s onim što imate da trošak organizacije bude minimalan. I nikad ne podcjenjujte stvari jer ne znate hoće li vam moći na sasvim solidan način poslužiti! Ovo pričam jer se na mom faksu mogu kupovati Knoppers slastice na iksicu (blagodati studentskog života!) pa ponekad (ako uspijem nažicati dovoljno iksica jer je moja, kao kroničnom gladušu, vječito u minusu) uzmem cijelu kutiju. Ono što vam ostane kada pojedete dotične kalorijske bombe jedna je dvodjelna kartonska kutija. Kao što možete primijetiti, donji sam dio iskoristila za držanje pudera, bronzera, rumenila, bazi, highlightera, općenito “face products” koje često koristim. Druga je kutija, u biti njen poklopac, rezervirana za najčešće korištene kistove koji leže polegnuti, što odgovara onima dvostrukima, a i relativno se bržo snađem među njima. Također, ovo bijelo čudo nalik na zmijsku kožu među njima je ustvari brush guard u komadu, a ispod su i već odrezani komadi.

Između te dvije kutije stoji uglavljena prozirna plastična posuda koja je u biti donji dio Ferrero Rocher pakiranja, onog većeg ;) Unutra su mi maskare, korektori u sticku, uvijač, tuš, olovke koje nisu stale s većinom (jer se ladica ne bi mogla zatvoriti); uglavnom “eye stuff“. Te si tri kutije odgovaraju kao salivene i ne miču se pri zatvaranju ladice, što je odlična stvar. I da, ovo što se nazire iza je dm-ova knjižica s podjelom podtonova kože na 4 godišnja doba, tek toliko da zavirim ako mi nedostaje inspiracije za neki look.

Ispod Knoppers kutije s puderima i ostalim stoji jedna mala kutijica s nekoliko paleta ili pojedinačnim šarenim sjenilima, bazom za kapke te još kutija u kutiji (boxception :lol:) s uzorcima ruževa.

Desno od nje stoji kutija od čaja (pogađajte koji sam to pila prošle zime!) kojoj sam odrezala ona “krilca” koja inače služe za zatvaranje, a donji dio polijepila selotejpom, da mi ne poispada sve ako moram kutiju premještati. Unutra su ruževi, s naopako okrenutim naljepnicama da odmah mogu vidjeti koju nijansu uzimam. Unutar nje, još je jedna kutijica (boxception, opet), šuplja s bočnih strana i ukoso postavljena, tako da razdvaja olovke i sjajila od ruževa. Nekada su olovke i sjajila stajali odvojeno, danas to više nema reda :D I da, iznad nje su dva pudera u staklenim bočicama koje nisu mogle stajati uspravno zbog, već pogađate, zatvaranja nesretne ladice.

Ponovno se mičemo udesno, kao rakovi, i tu stoje olovke za oči u maloj teglici od 350 ml koju sam kupila u Offertissimi za 3,50 kn, što mi je u biti bio jedini direktan trošak. Unutra su još i neki korektori te nekoliko štapića za uši, da mi budu pri ruci za hitne popravke. Pokraj još stoji i bočica od 50 ml s nešto vode, za “fiksaciju” ili ako radim wet tehnikom i sjenilima da opet bude pri ruci itd.

I konačno smo stigli do zadnjeg neotkrivenog dijela moje famozne ladice, a to je dio koji zovem “rinfuza”. Tu su mi tri palete sjenila (jedna se ne vidi ispod, a sadrži glitter sjenila, druga je Naked, a treća moja DIY), brush rollovi s kistovima koji se rijetko koriste te paket vlažnih maramica, trenutno Bourjois u upotrebi, za skidanje šminke s lica i dnevno čišćenje/”spot cleaning” nakon upotrebe. Isto tako dobro dođu kada zagrabim previše pudera ili se zaflekam sjenilima koliko sam široka i dugačka, dobro je imati ih pri ruci.

I to bi bilo to! Nadam se da ste uživale, a možda i poneku ideju dobile. Neki će reći da ladice nisu praktične, no meni su zakon jer sve što imam držim na jednom mjestu i sve je dostupno, a svi znamo da kod make up-a gotovo uvijek vrijedi “daleko od očiju, daleko od korištenja”. Plus to što je ladica zaklonjena od sunca i konstantno je na relativno istoj temperaturi te je u suhim uvjetima, što automatski produžuje rok upotrebe kozmetike.

A kako izgleda vaše držanje make up-a? Jeste li od onih koje sve vole držati na mjestu ili malo razbacano po torbi, malo po džepovima, malo po policama?

Follow:
Share this:
 • juli

  Vječni gladoš kao i ja haha ^^
  Sviđa mi se kako si za 0 kuna uspjela urediti,izgleda odlično :)))

  • Uvau, prvi komentar! 1 person reads my stuff :Đ
   Thank you, al ispravak, nije nula kuna, nego tri i pol 😀

 • Mirna

  Nemoj misliti da ne čitamo, ali sve tvoje postove smo pročitali na šminkerici… 🙂 ali sam se pitala gdje si na fejsu… i da, da sam ja ovoliko šminke imala na faxu mislim da ga nikad ne bi završila…ovako sam učila da ga završim i priuštim si sve ono što sam tada samo sanjala… 🙂

  • Da, u tijeku je premještanje starih postova pa ćete se malo podsjetiti starijih stvari 😀
   A s fejsa sam zbrisala jer je ljeto postalo okupirano drugim stvarima, lagano faks krenio, a sad ko za vraga treba učiti, a meni se vratila želja da oživim page i otvorim blog 😀 Planiram se sad tome više posvetiti, iako me slaba interakcija i na samom fejsu, moram priznati, malo obeshrabrila. Zato ovdje tražim komentare i nekakav feedback jer ako me nitko ne bude doživljavao, očito se džabe trudim i čemu trošiti vrijeme kad nemam to sve s kime podijeliti :/

   • Mirna

    Možda je došlo malo do zasićenja svih blogera, ali vidim po komentarima na šminkerici da si i dalje omiljena zato se nemoj obeshrabriti…uostalom, ja da krećem u to više bi to radila zbog sebe, nego drugih. Zato se nemoj obeshrabriti, nego nastavi pisati. A ovi postovi su već iskomentirani na šminkerici pa nema potrebe ponavljanja. sad će morati dvostruko pisati… 🙂

   • Ma znam da istih ima i na Šminkerici, ali to je duga priča; ukratko, želim svoj kutak neta, gdje ću moći biti slobodnija i ako treba napisati članak od samo 100 riječi, napisati kako mi je bilo na nekom eventu, random post gdje šizim na babe u tramvajima i tako to 🙂 Uostalom, tamo imamo (navodno) 25000 obožvatelja, od kojih možda 20-30 komentira. Ovdje želim prave osobe koje doista prate moj rad, ne lažnjake koji lajkaju samo zbog nagradnih igara. Ok, imam u planu tu i tamo neku ubaciti 😉
    Ali ako nitko baš ne komentira, fakat imam osjećaj da bi bilo pametnije uzet si bilježnicu i “dragi dnevniče” :Đ

 • juli

  a dobro,hahah. čitam,čitam :DD