La Roche-Posay Effaclar Duo krema za lice protiv nepravilnosti

DSC01303_

Ako ste me čitali u periodu kad sam se prebacila na (n)ovu adresu, sigurno ste primijetili trenutak kada je u jednom od tadašnjih čestih new in postova iskočila toliko opjevana Effaclar Duo krema. Mjesecima, ma godinama sam slušala hvalospjeve o tome kako je svojim zadovoljnim korisnicima dovela lice u red nakon navale prištića, no ipak sam, nenamjerno hipsterski, jako dugo odlagala odlazak u ljekarnu s povikom, onako odmah s vrata: “Teta, molim jedan Effaclar Duo!” Jedan mi je dan prekipjelo gledati te male izrasline i povremene vulkane što su mi se vukli po koži više-manje od samog ulaska u pubertet pa sam konačno otišla u posjet specijalistu (čitaj:dermatologu). Iako svjesna da ima i znatno težih slučajeva od mojeg, tražila sam da mi nešto preporuči, a da nije kljukanje onim Diane 35 tabletama. Isprva je složila “žalim, nema pomoći onda” facu, no onda i u konačnici predložila da si odem kupiti upravo Effaclar Duo kremu za lice. Tad mislim da je svatko mogao čuti jedan glasan “Prodano!” koji je vrisnuo u mojoj glavi. Konačno – imam medicinski izgovor za kupovinu 😀

DSC03551_

Budući da mi je usput dala preporuku da ju nanosim dva puta dnevno na čisto lice, malo je reći da nisam čekala ni časka nego odmah po povratku doma iz ljekarne drito nanijela svoj prvi sloj ove kreme i čekala čudo. Naravno, nisam mislila da ću odmah do kraja dana vidjeti moja brdašca kako se tope sama od sebe, no bila sam ugodno iznenađena kada sam nakon dva dana zapravo počela viđati neke pozitivne promjene. Ovo vam danas pišem na posljednjem izdahu svoje prve tubice (jer sam jako šparna kad mi krema za lice košta preko 100 kuna :Đ), no namjeravam uskoro i po još jednu.

Moj su glavni problem, dakle, famozni prištići. Najviše imam onih “standardnih”, raznih oblika i veličina, no ponekad se pronađu i akne, i to uglavnom one potkožne – znate, one koje se ne daju istisnuti, a bole kao sam vrag 🙁 Usto, lice mi je na prvoj godini faksa bilo preeeepuno sitnih dosadnih potkožnih prištića i to mi je iskreno počelo smetati. Uza sve to, koža mi neko vrijeme bude normalna i koliko-toliko u redu, a zatim naprosto podivlja i razbukta se prištevima kao da ih je netko posijao! Da ne duljim više, vjerujem da ste shvatili poantu grozote 😀 Srećom, već sam treći dan primijetila da su se svi prištići kompletno smanjili, a u idućih tjedan-dva i velikim dijelom povukli. Koža je postajala sve zaglađenija, na dodir meka, blago matirana, a i dovoljno hidratizirana. (Napominjem da je moja koža normalna do mješovita pa nemam nekih prevelikih potreba za matiranjem ili hidratiziranjem veći dio godine.) Naravno, matiranje nije jako i ne traje cijeli dan, ali je lijep dodatak ovoj kremi, budući da se svi mi ponekad previše zasjajimo. Jako je ugodna i tek što ju stavim na lice odmah se upije.

Dakle kremu sam nabavila početkom rujna i od onda ju koristim svaki dan. Isprva sam ju nanosila dvaput dnevno – ujutro i navečer – na čisto lice. Kada sam vidjela da mi se stanje poboljšalo i lijepo ustabililo, prebacila sam se na korištenje samo jednom dnevno, što je uglavnom bilo ujutro zbog silikona u njoj koji su dobra podloga za moj puder. Usto, znala sam ju povremeno (ali nikako ne prečesto!) staviti preko noći ciljano na neki grozan prišt koji nikako nije htio ići dolje. To su uglavnom bili prištići iz “onih dana” jer – budimo realni – ništa ne može spriječiti hormonalne prištiće da izađu na vidjelo jednom kad se namjere 😀
I eto, sad će biti 5 mjeseci kako ju imam pa bih rekla da je krema ustvari jako dobra investicija.

DSC03566_

I sad sam tek skužila da nisam fotkala samu kremu :Đ Uglavnom, zamućeno-bjelkaste je boje, lagane gelaste strukture, ali opet i dosta tekuća; nemali mi se broj puta dogodilo da sam nanijela kremu na prst, okrenula se da zatvorim poklopac i pljuć! – eno mi kreme na pidžami 😀 Ništa što se ne može ispraviti, ali opet, onaj grrrrr moment kad to skužim je neizbježan. Super je što se jako brzo upija i što mogu odmah ujutro početi sa svojoj make up rutinom, a i čini odličnu bazu za većinu pudera.

Ima jako blag i nježan miris, koji vuče na svježinu…neutralnosti? Ne znam, zbilja je teško odrediti nešto što se praktički ni ne osjeti 😀 I da, pakiranje je uska tubica koja je super za nekontaminaciju kreme bakterijama (higijena i to, jel’), no zna biti problem kad se skoro isprazni jer je onda dosta nestabilna kad stoji na polici. Ustvari lažem,općenito za nju zapinjem rukom pa se ruši 😀

DSC03564_

Što još volim kod ove kreme? To što je bez parabena, fenoksietanola i sličnoga, a sadrži vitamin B3, koji je ključan u smirivanju upalnih procesa (a s njima i crvenila, otoka, boli itd.) i, osim što sudjeluje u ublažavanju simptoma, također i sprječava nastajanje određenih vrsta kožnih upala, uglavnom onih koji izazivaju upalne akne. Također sadrži salicilnu kiselinu, još jedan potentan saveznik u njezi i smirivanju kože, a i moram dodati da moja koža voli kiselije stvari pa joj je ovo super leglo. Unutra je i cink, koji također pomaže u smirivanju upala i tako dalje i tako dalje 😀

Krema sadrži i nešto silikona, no to joj čak i ne zamjeram jer lijepo zaglađuje kožu. Mislim, kad odvagnem bih li koristila Duo ili ne bih – odgovor je i više nego očit, pogotovo kad sam vam maloprije rekla da ovih dana kupujem novu tubicu zubo I znate što? Otkako ga koristim, ne pamtim kad mi je koža bila u boljem stanju!

Mali P.S. – Uskoro na naše tržište dolazi i LRP Effaclar Duo [+] krema – tu ću definitivno isprobati! Više info krajem veljače 😉

DSC03555_

pakiranje tekstura i miris nanošenje djelovanje ukupno

9

9

8,5

9

8,9

Količina: 40 ml

Cijena: oko 110 kn

Gdje kupiti: gotovo sve ljekarne

INCI: Aqua, Glycerin, Cyclohexasiloxane, Hydrogenated Polyisobutene, Niacinamide, Isopropyl Lauryl Sarcosinate, Ammonium Polyacryldimethyltauramide, Ammonium Polyacryloylimethyl Taurate, Silica, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Sodium Hydroxide, Salicylic Acid, Nylon-12, Zinc PCA, Linoleic Acid, Pentaerythrityl Tetra-di-t-butyl Hydroxyhydrocinnamate, Capryloyl Glycol, Piroctone Olamine, Myristyl Myristate, Potassium Cetyl Phosphate, Glyceryl Stearate SE, Parfum

Effaclar Duo apsolutno preporučam svima koji su se pronašli u ovom postu. Meni je nakon nekoliko dana počeo smirivati prištiće, koje od onda nadalje izvrsno drži pod kontrolom, a jedna mi je tubica potrajala čak pet mjeseci! Uza sve to još mi i zaglađuje lice te čini super bazu za tekući puder pa mogu slobodno zaključiti da se itekako isplati kupiti ju.

Pišite mi – jeste li već sretna korisnica (ili korisnik) ove kreme ili ćete tek postati?
Cydonia :*

Follow:
Share this:
  • petra

    Ja sam je koristila isto par mjeseci, i bila mi je dobra. S jedne strane me rijesila potkoznih pristica i akni na jednom dijelu lica. A i kako sam je koristila, nisam primijetila nastajanje novih. No, mislim da cu se sad prebaciti na onu bioderminu isto protiv pristica i akna. Da li je netko koristio obje, pa da malo usporedi?

    • Ja nisam, ali sam ju gledala. Nadam se da će ti netko drugi pomoći 🙂

    • evelin

      .

    • evelin

      Ja sam nazalost imala jako lose iskustvo.
      Sprzilo mi je kozu, dobila sam alergijsku reakciju na nacin da gdje god da sam ju stavila izbilo je crvenilo pa je to onako nateceno i po tom sitni sitni bijeli pristici.
      Evo proslo 3 mj i dalje se borim s tim jer mi sad koza na tim dijelovima reagira na sve pa cak i na sapun. Imam dane kad je malo bolje i uzasno, sad bi radije one akne nego ovo 🙁

  • roza

    sad si mi stavila bubu u uho, jer i ja imam malo prištića tu i tam(i potkožnih) i rado bi ih se riješila, također imam normalnu/mještovitu kožu i jako mi se sviđa ovo da se već nakon 3 dana vidi smanjenje! velika je cijena al očito se isplati, sam kaj ja kad kupim tak nekaj, mažem redovito tjedan dana i onda zaboravim 😀

    ps, ODLIČNA ideja s lancem za nakit!

    • Haha, tenks, to je maslo mog buraza. Pitala sam ga kak da objesim sve đinđe, na što je on meni izvukao neki stari glomazni lanac. A rekoh dobro, poslužit će 😀

  • Andrea

    Moze li se preko ove kreme (kada se upije) namazati primjerice Hipp intenzivna, za normalno do suhokosce poput mene?
    Nikada u zivotu nisam imala problema s pristicima do prije ljeta kada su mi se poceli pojavljivati po obrazima.. Non stop, jedan za drugim, uvijek po 2-3 komada po obrazu. Izlijecim jedan obraz, pojave se pristici na drugome vec, od sitnih koji se vide kao male izbocine na svjetlu do onih crvenih. I onda jos agonija s crvenim flekicama jednom kada se pristic konacno povuce. Ova krema mi zvuci kao da bi mi mogla biti od pomoci, pa se nadam da moze Hipp preko jer mi treba neka hranjiva krema ipak, narocito nakon sto ocistim lice. Malo sam oduljila, sorry, ali vjerujem da me razumijes 🙂

    • ana

      e vidiš to i mene zanima. evo imam isti problem kao cydonia i već jako dugo razmišljam o kupovini ove kreme kad ju svi toliko hvale al koža mi je dehidridana očito i tako sva nikakva u zadnje vrijeme i hippova mi je super za tu suhoću……i eto baš zbog tih prijedloga da pijem kontracepcijske pilule zbog par prištića niti ne želim ići kod dermatologa jer bi i meni tako što reki sto posto -.-

    • Pa ja mislim čak i da se može. Probaj tako, a se ova upije pa preko Hipp ili možda čak pomiješati malo ove i malo one u ruci pa nanijeti mješavinu odjednom. Probaj tako par dana i vidi ako i što ti više paše. Naravno, svačija je koža priča za sebe, ali ovako odokativno ako ti odgovara Hippica i ako se pokaže da ti paše i Duo, ja mislim da to bude okej i skupa 🙂

  • coco

    Meni je trajala tacno 2 mjeseca, eto koliko sam ja “sparna” 😀
    Dobra je kremica, definitivno ju vrijedi imati 😉
    Jedva cekam da isprobam tu novu verziju +

    • Haha, pa dobro, ako si ju koristila dvaput dnevno, ima smisla 😀
      I ja jedva čekam +, ako će biti još bolja od ove, evo me već letim prema apoteci! 😀

  • Razmatrala sam kupnju pa sam na kraju uzela Avene Cleanance K gel kremu, i skuzila da te kreme ipak nisu za mene pa se zasad drzim maski s aha kiselinama što mi daje dobre rezultate 😀

    • Daj preporuči vamo neku, i meni treba nešto AHAsto, da sad ne kopam po blogu nasumično 😀

  • Kristina Š.

    Zvuči mi super ja i nemam nekih pretjeranih problema ali zna s vremena na vrijeme koža podivljati pogotovo s tim bolnim potkožnim.No ono što mene zanima ako znaš ofc 😀 kako djeluje na mitesere.Pod tim ne mislim na one nosne hehe ja ih imam po čelu i po obrazima znači užas koliko se vide baš su očiti.Ili ako imaš kakvu preporuku.K tome naginjem više suhoj koži,perutavoj na određenim dijelovima.Iako vjerujem da bi zapravo se moglo reći mješovita.

    • petra

      Meni ti Duo nije pomogao kod mitesera. Zapravo, nije mi ni jedna krema,osim mehaničkog istiskivanja, nazalost.

    • Na mitesere? Pa ako oni već jesu tamo, ne pomaže baš u tom smjeru da ih pročisti, ali ako ih nema (tipa održavam kožu redovnim i dobrim čišćenjem), onda definitivno ne stvara nove gamadi. Mislim da je kod mitesera (ja ih barem imam na nosu) najbitnije da se to područje prikladno očisti. Sad kremice nisu preveć korisne, ali eto, meni kombinacija micelarna + afroditin tonik young&pure počiste to područje i sve bude u redu pa možeš eventualno probati s time. I obavezno gledaj imaš li među sastojcima stvari koje stavljaš na lice komedogenih sastojaka, meni se čini da tebi možda neka krema ili puder ili nešto peto stvara problem.
      Da sumiram – nije Duo za to 😀

  • kao da si opisala moje probleme sa prištićima. nema druge nego otić i kupit je 🙂

    • Ako se odlučiš na kupnju, nadam se da će ti se svidjeti 😀

  • dobila sam katastrofalnu reakciju na ovu kremu i na pripadajući gel za pranje lica. Dobro da su to bili samo testeri.
    Nekima je to must have preparativni proizvod, a neki su ljuti ko ris jer im je nered napravila na koži kao i meni… uskoro ću nadam se napraviti post o reakciji na tu kremu. Baš mi je žao što ne funkcionira jer po ovoj recenziji bi se dalo zaključiti da je idealna za mene 🙁

    • Ozbiljno? Ajme baš šteta :/ Mislim, ima nas raznih, jasno da ne mora svima odgovarati. Imaš li možda i inače takve reakcije na proizvode s kiselinama (tipa salicilna, glikolna, limunska, aha, bha…?)

      • Da, crveni flekovi i svrbilo je do bolaaa! Ne, salicilna mi je odlična…čak i voćne kiseline (ako tu spada limunska onda i nju podnosim)…
        Nekako sam se razočarala u LRP, čak i u cicaplast balzam za usne. A tako sam jako htjela da mi se svidi :/

  • anLizz

    ja prvi put kad sam je stavila na lice isto ko ti čekala čudo, i lice je počelo gorit,kao da sam se opekla, oko nosa su mi izlazili sitni prištići koma. Onda sam je nanosila samo jednom na dan i skoro sam odustala,al reko 100 kuna heheh i sad mi je već treća tubica, koža se navikla i više nema potkožne gamadi…

  • marija1989

    kupila sam effaclar gel i duo+ prije 4 dana…. prvi put kad sam stavila na lice, zateglo se, oko nosa me peckalo, zarilo, na nekim mjestima me pocelo svrbit, i osjecaj vrucine u licu. zbog osjecaja vrucine u licu, drugi puta sam nanjela prije spavanja, i opet isto, kao da temperaturu lice dobilo, cijelu noc sam jatuk okretala na hladnu stranu…. nakon treceg stavljanja sve super, kao da nisam nista ni stavila na lice. sad stavljam i ujutro i navecer. moje lice nije urnebesno, na celjusti mi najvise izbija, i bradi, cak mii celo osulo i obrazi, al nista strasno, valjd je duo povuko nesto ispod koze sto bi kad tad izbilo van …. uglavnom sam sada i vise nego zadovoljna, 4 dana koristim i lice mi je glatko i cisto, tu i tamo bijela bubuljica, a pore su mi se vec nakon prvog mazanja smanjile na ocigled…