Viktor&Rolf Flowerbomb EDP Extrême

RANGE FLOWERBOMB_EDP_EXTREME_50ml

U svom dvadesetdvogodišnjem životu nisam imala puno prilike dobiti cvijeće od nekoga, a kamoli cijeli buket. Sjećam se jednog za krizmu, jednog za najučenicu škole i jedne ruže za rođendan. Nikakvi iznenadni pokloni, tajni obožavatelji, mladići kojima se sviđam (o da, ovo zadnje pogotovo)… I onda me jedan petak, sasvim neočekivno, zove već standardni dostavljač i kaže da ima buket i parfem za mene. Možete li zamisliti moje iznenađenje? Odmah sam dotrčala u Zagreb pokupiti ih i skoro sam se rasplakala kada sam ugledala predivan buketić miješanog cvijeća i savršeno pogođen miris uz to! (Gotovo da sam bila kao Miss Universe pri proglašenju: uzima cvijeće, plače kao kišna godina i zahvaljuje što je baš ona odabrana :’)) No cijelog ovog posta ne bi bilo da me se sam miris nije toliko dojmio niti me zaista oduševio. Oni koji poznaju moj olfaktorni opus znaju da volim vanilijasto-mošusne baze pa se tako Flowerbomb Extrême ekstremno brzo ugnijezdio na moju policu kao najsvježiji član. Trenutno sam toliko opsjednuta njime da sam ga nosila posvuda, i preko dana i navečer i u izlaske pa je vrijeme za iznošenje kompletnog utiska.

DSC08921_

Vjerujem da je mnogima od vas Viktor&Rolf novo ime kada pričamo o mirisima, čemu je možda krivac i činjenica da nisu dugo na našem tržištu. Čini mi se da se radio o periodu od godine dana ili možda čak dvije, a njihovi su mirisi dostupni ekskluzivno na odjelu parfumerija u Müllerovim poslovnicama. Najpoznatije su im kreacije razne varijante Flowerbomba za žene i Spicebomba za muškarce pa je tako baš nedavno u ponudu za jesen 2015. došao i Spicebomb Extrême, s gornjim notama grejpa, pimente i crnog papra; cimetom, kuminom i šafranom kao srednjim te jantarom, crnom vanilijom i bušinom u bazi za eksplozivnu zavodljivost.

DSC08936_

S druge strane, njegova starija “sestra” postoji od 2013. u obliku limited edition Flowerbomb Eau de parfum extrêmea. Za razliku od samog Flowerbomba, koji je eksplozivan u smislu puno živih nota, doslovce kao buket cvijeća u koji ste uronili nosom pa vas za njega škaklja snažan pačuli, Flowerbomb Extrême je ekstremno luksuzan; strastven i emotivan; dubok i kremast; pa nadasve magičan blend mirisnih nota.

DSC08998_

Kada ga pomirišem s vrha bočice, uvijek osjetim neki osjećaj ugode, topline i nadasve neopisive sreće; kao da me podsjeća na neke sretne dane, neke sretne trenutke koje ne mogu definirati i ne znam kada su se zbili – možda prošle godine, a možda i u prošlom životu? To je čisti osjećaj uranjanja u emotivnu nirvanu u koju nas uvodi kompozicija svojim olfaktornim putem sve do našeg hipokampusa, duboko, duboko u našem mozgu, gdje su pohranjena sjećanja. Još malo njušim vrh bočice i čudim se koliko jedan parfem može probuditi emocija i kako jedan takav splet, gotovo neviđena međuigra molekula, znači jednom smrtniku. Vrtim taj veliki ametist u ruci i razmišljam: koja je sljedeća etapa, kamo me vodiš dalje?

DSC08969_

Jedan špric na kožu i bergamot donosi bombastično buđenje čula iz mojeg sentimentalnog stanja. Ovaj isprva ekstreman tobogan vrlo brzo smiruje vanilija koja me, poput tople pašmine, obgrljuje iz prikrajka i u krilo mi padaju cvjetovi jasmina. Omjer s ružom i frezijom savršeno je postignut za održavanje neporecive radosti u ponovnom utonjavanju u skrivene kutke samih sebe – i tu tek počinje prava magija. U ovom smo času taknuti jantarom i mošusom, a benzoin se već dovoljno dugo otkriva da je floralno iznenađenje prešlo u čarobnu senzualnost i slatkoću toliko pudrastu da ju gotovo možete opipati – jer ipak je ona – ona pašmina koja vas grije. Ovaj je miris toliko zreliji da se njegov original pokraj njega može osjećati samo kao buntovan, ekstravagantni pupoljak. Na kraju krajeva, možete li zamisliti da svaki cvijet ima svoje emocije, pa čak i srce koje kuca jednako kao i naše? Ovaj je snažan ekstrakt esencija priča koje pričaju ti cvjetovi.

DSC09016_

Dizajnom mi se bočica strašno sviđa. Inače sam pobornik elegantnog minimalizma, ali obraćam pozornost i na detalje i moram priznati da mi je ova bočica od svih Flowerbombovih varijanti najdraža. Svaka druga bila bi ili prekičava ili predječja ili prelepršava za svoju kompoziciju ili bilo što drugo što mi se nije uklapalo uz sam koncept mirisa – ali ova… Ova je potpuna sinestezija mirisa i dodira. Mislim da se nije moglo bolje povezati magiju koju donosi ovaj miris s bojom ametista; luksuz s jednostavnim linijama i zrcalnim detaljima te taktilnost tog blenda s oštrinom i težinom koju sama bočica ima kada ju uzmete u dlan.

DSC08941_

Također, postoji još jedna razlika između ovog i ostalih mirisa u liniji Flowerbomb. Eau de toilete ima koncentraciju mirisnih tvari 15%, Eau de parfum 17,5%, a Eau de parfum extrême zavidnih 20% i upravo mu to omogućava da se zadrži na koži cijeli dan. Doista, cijeli mi dan sjedi na zapešću i ne mogu si pomoći, a da ga svako malo ne prinesem nosnicama (i pritom riskiram da na ulici izgledam kao netko opsjednut češkanjem nosa bilo čim osim prstima :D). Čak i kada sam mislila da je ishlapio, da ga više nema nigdje oko mene, znala bih u razgovoru s drugim osobama sasvim spontano dobiti kompliment na sam miris, ali i na njegov intenzitet. U konačnici, svaka čast timu Viktor&Rolfa na slaganju kvalitetnih azeotropnih i ugodnih mirisnih smjesa jer teško je nakon svega ne podijeliti samo najbolje ocjene.

DSC08985_

Gornje note: čaj, bergamot
Srednje note: ruža (Centifolia), orhideja, cvijet naranče, arapski jasmin (Sambac), frezija, osmant
Donje note: benzoin, pačuli, vanilija, mošus, jantar

pakiranje aktivna trajnost pasivna trajnost osobni dojam ukupno

10

10

10

9,5

9,9

Količina: 30 ml i 50 ml

Cijena: preporučene maloprodajne cijene: 624 kn (30 ml) i 875 kn (50 ml)

Gdje kupiti: ekskluzivno u Müllerovim parfumerijama

Ultimativni eliksir umjerene, a opet strastvene slatkoće bez imalo muke utire put do naših najskrivenijih dijelova i budi osjećaj snažnosti i nadrealne vječnosti. Topla pašmina vanilije savladat će živahnost frezije i orhideje, a mošus i jantar pridonose senzualnoj auri. Bočica – poput golemog ametista – nedvojbeno daje vizualnu, ali i taktilnu dimenziju luksuzu koji je sam po sebi utkan u ovaj snažan i tako odmjeren blend dojmljivih nota. Uza sve to, ima visoku koncentraciju mirisnih tvari pa traje cijeli dan i u kratkom je roku postao moj definitivni signature miris sezone.

Sad kada sam otkrila da sam fan vanilijastih i mošusnih mirisa, koji je vaš tip? Jeste li više osoba od lakih i vedrih cvjetnih nota ili pak volite nešto slađe i senzualnije?
Cydonia :*

*PR uzorak
*naslovna je fotografija PR fotografija

Follow:
Share this:
  • Super post, parfem izgleda divnoo!